DE MALA

Een mala is een gebedsketting gemaakt van kralen.
Hindoes en ook Boeddhisten gebruiken de mala al duizenden jaren tijdens de puja (het gebed), meditatie en het chanten of reciteren van mantra’s. De kralen van de mala worden dan telkens verschoven om de tel niet kwijt te raken.

Een Mala kan veel steun geven in je meditatiebeoefening. Het is niet altijd gemakkelijk om thuis te mediteren. Een Mala kan helpen als structuur en houvast. Tijdens de workshop leer je om de adem te tellen door middel van een Mala.

Tijdens de Mala workshop:

Maak je een eigen unieke Mala van houten en half edelstenen kralen die je zelf, zorgvuldig, kiest.
Leer je meer over de mystieke achtergrond.
Leer je om te mediteren met je eigen Mala.
Ontvang je een zakje voor je Mala gemaakt van oude sari’s.
Ontvang je een filmpje met begeleiding om thuis te mediteren.
En dit in een fijne, rustgevende sfeer vormen een verdiepende ervaring.

Een wereld vol mystiek ligt in
de Mala verscholen.

Data 2023
25 feb
27 mei
2 sep
25 nov

Tijd: 14.00 tot 16.30 uur (eventuele uitloop tot 17.00 uur)
Maximaal: 8 deelnemers

Kosten: €50,-

Wil je graag deelnemen met een groep van 4 tot 8 personen? Dit plannen we in overleg.

Docent Annegreetje Wolfs


Review van Suze (09-02-2022)

In de gezellige en inspirerende ontmoetingsruimte van Kwestie van Aandacht, die door de heerlijke winterzon in een warm licht wordt gehuld, liggen alle materialen en informatiemateriaal, vergezeld van thee en koekjes, al klaar. 
Nadat Annegreetje achtergrondinformatie over de betekenis van de mala heeft gedeeld en uitleg geeft gegeven hoe een mala gemaakt dient te worden, gaan we met z’n vieren aan de slag. 

Het uitzoeken van de moedersteen (met bijbehorende ‘kontje’) en de in het totaal 108 kleine en grote houten kralen en de half edelstenen vergt de nodige tijd, want je wilt wel een mala die tot jou spreekt. In vorm en kleur. Dan begint het rijgen. Als je een symmetrische mala maakt, zit de uitdaging in de eerste helft. De 2e helft is dan een kopie van de 1e helft en gaat lekker snel. Het uitzoeken en rijgen heb ik ervaren als een meditatief proces. Wanneer al je kralen en stenen geregen zijn, helpt Annegreetje je met de afwerking van je mala. Hij krijgt een kwastje met een ‘buikje’. Tot slot mag je nog een mooi stoffen huisje uitzoeken voor jouw mala.

Daarna gaan we naar de yogaruimte voor een meditatie geleid door jouw ademhaling en jouw eigen mala. Ik heb deze vorm van meditatie als zeer prettig ervaren, want jouw mala zorgt voor focus. 

Na deze hele fijne workshop fiets ik voldaan en met mijn eigen mooie mala naar huis.

Met vriendelijke groet,  Suze

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close