Een gezonde medewerker is het werk van een goede tuinier

“Slaan we niet een beetje door met al die vitaliteitsprogramma’s en het faciliteren van de medewerker. Alles zodat deze zich kan ontplooien in zijn eigen richting in plaats van wat ik als werkgever verwacht? Waar is de tijd gebleven dat de bedrijfsmissie leidend was en iedereen deze ademde?”

“De cijfers van burn-outs zijn schrikbarend, gelukkig zijn steeds meer bedrijven zich er bewust van dat ontwikkeling en zorg voor de medewerker van groot belang zijn om een gezond leven op te bouwen. De medewerker kan zich optimaal ontplooien zodat wij als organisatie daar de voordelen van kunnen benutten. Als werkgever is het krijgen van loyaliteit een gevolg van het investeren in de medewerker.”

Waar sta jij als werkgever?
Wat als je nu in beide stellingen, die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen, een kern van waarheid ziet?

Neem als voorbeeld eens een groentetuin, neem er eentje in gedachten. Bedenk je dan eens welke groentes je in je tuintje zaait. Je haalt met zorg het onkruid weg en je zit met je handen een hele middag in de aarde om je tuintje klaar te maken voor een vruchtbare periode, want dit jaar ga je het ècht goed bijhouden en genieten van alle lekkere tomaten of wortels uit eigen bodem. Tevreden kijk je naar je tuintje.

Je komt een week later terug bij je tuintje en je ziet kleine scheutjes uit de grond ontstaan! Het is heerlijk lenteweer en de kleine buitjes hebben de grond goed gedaan. Je tuintje staat er stralend bij.

Een week later besluit je nog eens te gaan kijken en je ziet tot je schrik dat een groot deel van je scheutjes verschrompeld op de aarde liggen. De zon heeft ze verbrand en de kleine stekjes zijn uitgedroogd. Je besluit om de overige stekjes flink water te gaan geven en je zet een sproeier aan, iedere ochtend, middag en avond wordt het tuintje nu goed besproeid.

Een week later kom je weer kijken, de overige stekjes zijn geknakt en beschimmeld. De grond is veel te nat geworden en de zon heeft het laten afweten.

Stel je nu eens voor. De grond is je bedrijf, de zaadjes die je plant zijn de werknemers. De zon staat voor de missie en de visie waar je naartoe wil groeien, het water is hoe je de werknemers voedt om te groeien.

Kijk dan eens naar je eigen organisatiestructuur. Hoe gaat het? Een tuinier is continu bezig met het zorgen voor de plantjes en de zaadjes door goed te kijken of ze genoeg water krijgen en niet verbranden door de zon. Maar ook of de plantjes niet teveel zon of water krijgen. Een tuinier richt zijn aandacht op het continu vinden van een balans tussen de grond, het water en de zon, zodat de zaadjes optimaal kunnen groeien. Zonder de elementen op elkaar af te stemmen wordt het een rommeltje.

Ik nodig je uit om te reageren hoe jij zorgdraagt voor je tuin, je bedrijf, je plantjes en je medewerkers zodat we deze metafoor verder kunnen uitdiepen.

Deze metafoor plopte op toen ik beteuterd mijn eigen groentetuintje bekeek. Tip, maak je tuintje ook niet naast het voetbalveldje van je kinderen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close