MINDFULNESS ERVARINGEN

Natascha
31-07-2020

In een bijzonder periode (corona) heb ik de virtuele mindfulness training in groepsverband bij Anne gevolgd. Natuurlijk best spannend om met mensen die je niet kent deze training te volgen. Anne wist vanaf het eerste moment te zorgen voor een gezellige, open en veilige omgeving waarin ieder vanuit zijn eigen achtergrond kon deelnemen. Een training waarin de weg naar wat bij jezelf past op het gebied van mindfulness centraal staat. Hierin heb ik vooral geleerd dat mindfulness heel klein en alledaags kan zijn. Dat je leert om op bepaalde momenten op een dag bewust te zijn van wat je doet, hoe je je voelt en op welke manier je hiermee om wilt gaan.
Een hele mooie training waarin jij oprecht interesse toont in de persoonlijke verhalen, hierin door middel van activerende vragen zorgt voor zelfreflectie, je aanzet tot het niet oordelen en probeert inzicht te geven door visuele uitleg.

Karin
31-07-2020

Van de hakken in het zand tot berusting

De Mindfulness training was een ware ervaring voor me. De eerste bijeenkomsten merkte ik wat weerstand bij mezelf. Een uitspraak als: ” Het is zoals het is.” kreeg ik de kriebels van. Mijn instelling is immers dat je niet bij de pakken neer gaat zitten. Ik ga door totdat het lukt.
Het duurde een aantal bijeenkomsten voordat ik doorhad wat de werkelijke betekenis is. De laatste bijeenkomst was bijzonder. Ik was moe, heel moe, viel in slaap tijdens de meditatie, was wat emotioneel dat het was afgelopen. De training heeft me goede inzichten gegeven. Ik ben nog niet helemaal om, dat hoeft ook niet, de eerste stappen zijn gezet. Ik ga ermee door, totdat het lukt. 

Dank je wel Anne voor je geduld, rust en goede inzichten.

Julia
15-11-2019
Anne heeft mij vele waardevolle inzichten bezorgd. Ik volgde een individueel traject van ACT, gecombineerd met mindfulness, met veel flexibiliteit en op mijn eigen wensen afgestemd. Haar open, rustige houding, haar kritische vragen en haar stimulerende woorden hebben mijn ogen geopend.

Simone
06-05-2019

Acht weken mindfulness bij Anne is een echte aanrader. Zowel diepgang als focus op het hier en nu, een goede mix tussen aandacht op jezelf en de anderen in de groep. Ik vond het ontzettend fijn. Daarnaast straalt Anne heel veel rust uit en is ze niet bang om zichzelf ook kwetsbaar op te stellen, wat het voor mij extra bijzonder maakte. Ik kan het iedereen aanbevelen! Plus, Anne’s nieuwe praktijk is prachtig, een rustpunt in het centrum van Heerlen. Mag ik nog een keer?

Amanda
16-04-2019

Nadat er bij mij fibromyalgie is vastgesteld en ik nog steeds aan het opknappen was van een heftige burn-out vond ik het een goed idee om meer te leren over mindfulness en wat dat voor mij en mijn klachten, zowel lichamelijk als geestelijk, kon betekenen.
Mijn doel was vooral het gaan ervaren, beter naar mijn lichaam luisteren en handvaten krijgen hoe ik mijn geest meer tot rust kon brengen. Via internet ben ik  bij Anne van Kwestie van Aandacht, terecht gekomen en heb ik mij ingeschreven voor de mindfulness cursus en aansluitend ook deelgenomen aan de stilte dag.

Ik voelde mij meteen thuis bij Anne. Ook heeft ze een heel mooi, licht en aansprekende ruimte waar je meteen al tot rust komt. Anne zorgt ervoor dat je de veiligheid voelt om te gaan oefenen met meditatie, yoga en stilte. Ze geeft iedere deelnemer persoonlijke aandacht en weet het ook te vertalen naar het groepsproces. De oefeningen worden fijn afgewisseld met stukjes theorie en het huiswerk is heel goed te doen. Hierdoor ben je echt 8 weken intensief bezig met mindfulness te integreren in je leven, op je eigen tempo. Er is ruimte voor jou, voor jou als persoon en voor jouw doel. De stilte dag was een hele mooie ervaring en heeft mij ook weer veel inzichten gegeven en voelde als een extra cadeautje op de 8 weken training. Deze zou ik dan zeker ook iedereen aanraden, aansluitend maar ook na de cursus om je geest weer even op het fijne mindfulnesspad te krijgen. Mindfulness helpt echt om voor mij fijner en rustiger door het leven te gaan. Dankjewel Anne! 

Daphne
28-01-2019

Ik heb het altijd druk, zowel thuis als op mijn werk.
Ik ren en vlieg de hele dag en dat vind ik prettig. Dat roep ik al jaren, en voor een deel is het ook waar. Door de lessen van Anne sta ik weer wat vaker stil en ervaar ik hoezeer ik dat stilstaan en de stilte om mij heen heb gemist. Het één kan bestaan naast het ander. Bedankt voor jouw kundige uitleg, je open houding en je oprechte interesse.

Kirsten
16-01-2019

De lessen die ik heb bijgewoond vond ik ontzettend fijn. Dat in combinatie met het boek, merk ik dat ik een heel eind ben gekomen. Dagelijks gebruik ik nog de oefeningen en het helpt me om de negatieve gedachten minder te laten overheersen en om minder stress te hebben. Dat was mijn doel en door de mindfulness training heb ik daar een mooie basis voor gelegd.

Ik vond/vind je een heel fijn en inspirerend persoon. Voor mij een ideale trainer. En dat meen ik oprecht! Je bent betrokken ( ook buiten de sessies), bent rustig en laat iedereen in z’n waarde. Dat toont van respect. Ik ben altijd met plezier naar de lessen gekomen, ondanks de hectiek op persoonlijk vlak.

Bedankt voor de rust, het vertrouwen in mezelf en vooral de connectie die ik door deze cursus meer met mezelf heb mogen ervaren. Daarin was jouw deel onmisbaar.

Saskia
16-01-2019
Wat betreft de cursus, ik vond het een mooie en zinvolle ervaring voor mijzelf en probeer het toe te passen in mijn dagelijkse leven. Ik heb gemerkt dat het voor mij rust geeft om verder door te gaan en een andere fase mee te gaan maken.

Ook je manier van overbrengen naar mij en in de groep vond ik prettig en het gaf mij ook een manier om dingen los te laten. Vooral de rust en een minder gehaast leven en de juiste keuzes maken is voor mij van belang.

Nogmaals heel veel dank aan jou om dit te mogen meemaken en bij mijzelf de oefeningen toe te passen.

Rianne
08-11-2018
Veel geleerd over hoe ik innerlijke rust kan creëren, door een andere mindset: “zonder oordeel naar jezelf en andere kijken”. En de verschillende meditaties die je te pas en onpas kunt toepassen. Ik heb genoten van de cursus.

Ans
05-11-2018

Ik vind jouw trainingen zeer waardevol. Je bent een positief persoon met een heel aangename stem. Je legt goed uit als mensen iets vertellen over hoe ze zich gevoeld hebben, de vraag wat deed dat met je, gaf daarmee veel diepgang en de uitleg op de flip-over was daarmee nog eens extra verhelderend

Finy
05-11-2018
Na te lang zijn doorgegaan op de automatische piloot kwam ik op advies van een vriendin bij Anne terecht. Bij het intake gesprek, waar ik heel veel onrust en drukte in mijn hoofd had, gebeurde er al iets. Wat er gebeurde is dat ik iemand (Anne) sprak die me benaderde vanuit een rust en passie die sinds heel lang echt bij me binnenkwam. Ik heb eerst een aantal ACT bijeenkomsten bij Anne gehad (hierbij ontdekte ik op een prettige manier hoe ik op een andere manier met de normale alledaagse dingen kon omgaan, zodat niet meer mijn gedachten leading waren). Aansluitend heb ik mindfulness bij Anne gedaan. Uiteraard is een succes afhankelijk van meerdere factoren, ik had het geluk dat ik in een open en vriendelijke groep terecht kwam, waarin Anne heel professioneel iedereen op een open en vriendelijke manier confronteerde met zijn of haar gevoelens. Anne bedankt voor de fijne gesprekken.

Madeleine Bruinink
Human Resource Officer
Fortimedix
Over de workshop: Kennismaking met mindfulness tijdens de Healthweek.

“In de wandelgangen heb ik alleen maar positieve reacties ontvangen. Iedereen vond het leuk en ook erg ontspannend. Ook een stukje bewustwording van het continue bezig zijn met het volgende is goed aangekomen.”

Miranda
07-06-2018

De mindfulnesstraining heeft mij wel goed gedaan. Ik ga bewuster met stress om. De ademhaling oefeningen doe ik regelmatig. Ik kan nu meer genieten van dingen, die eerst gebeurde zonder dat je het in de gaten had. Dit kwam ook door jou de manier hoe je de training gaf. Het was steeds de rust die je overbracht.
Bedankt voor alles.

Marlou
11-05-2018

Ik heb onlangs de groepstraining mindfulness afgerond en ik ben blij dat ik deze juist bij Anne gevolgd heb.
Door de lessen en oefeningen in het dagelijkse leven heb ik beter leren voelen wat mijn lijf mij vertelt en hoeveel verschil het maakt als ik met aandacht dingen doe. De cursus heeft mij relaxter gemaakt en meer leren accepteren van ‘wat er is’.
Anne geeft de cursus met haar hart(elijkheid), onderzoekende nieuwsgierigheid en mildheid. Ze geeft daarbij alle ruimte om vooral ook zelf te onderzoeken en te ervaren.

Cyrille
01-03-2018

“Via Mezzo werd ik getipt voor een (individuele) mindfulnesscursus voor mantelzorgers en zo kwam ik bij Anne Wolfs terecht. Het was zowel confronterend om patronen, oordelen en ongeduld te ontdekken in de lichaamsoefeningen maar ook hoopgevend om er nu beter mee om te gaan. En handvaten om meer vanuit je adem en lichaam dan vanuit je hoofd te leven vond ik heel verrijkend
Anne is rustig en deskundig en legt goed uit met behulp van beelden, dat onthoudt makkelijker. Ik heb nu een hele fijne basis om op terug te vallen voor de mantelzorgtaak voor mijn lieve moeder. Ik zou het iedereen aanraden, en ook voor hsp’ers!”

Lars
16-02-2018

Na een bewogen periode in mijn leven had ik soms moeite met rust in mijn hoofd te vinden. De mindfulness training van Anne heeft me handvaten gegeven om die rust te vinden. Wat ik als prettig ervaren heb is de open houding van Anne en de groep en dat Anne je vrij laat in je beleving van mindfulness. Iedereen pikt eruit wat hij of zij het beste kan gebruiken. Het heeft mij zeker wat gebracht.”

Laurien Kok
21-02-2017

“Ik heb het geluk gehad dat ik bij Anne een Mindfulness training heb mogen volgen. En ik ben het helemaal eens met wat een medecursist destijds zei: het is het grootste kadootje dat ik mezelf ooit heb gegeven. Anne heeft me met milde maar vastberaden begeleiding geleerd om te kijken naar het hier en nu. Hierdoor heb ik leren zien wat mijn vaste patronen zijn en weet ik dat ik als ik bewust ben van het nu en mijn gevoel, ik kan kiezen hoe ik reageer op situaties. Alles wat je aandacht geeft groeit… Anne heeft me geleerd hoe ik mezelf kan laten groeien.”

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close