TANDEM

Training aandacht voor mensen met dementie en mantelzorgers
TANDEM

TANDEM is een 8-weekse mindfulness-training, speciaal voor mensen met dementie in een vroege fase én hun mantelzorgers. De ontwikkeling en het onderzoek werd uitgevoerd aan de universiteit van Maastricht, met steun van stichting Alzheimer Nederland en Fred Foundation
Het maakt onderdeel uit van de activiteiten van het
Alzheimer Centrum Limburg

In het Nederlands zou mindfulness vertaald kunnen worden als “opmerkzaamheid”, het met aandacht aanwezig zijn in het moment, zonder hierover te oordelen of het anders te willen.

Recent onderzoek laat zien dat mindfulness een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mensen met dementie in een vroege fase en hun mantelzorgers. Beoefening van mindfulness kan mensen helpen om anders om te gaan met moeilijke ervaringen in het leven, zoals veranderingen in de gezondheid, pijn of verdriet. De training geeft een nieuw perspectief op ziekte en gezondheid, waardoor de kwaliteit van leven kan verbeteren, bijvoorbeeld omdat men zich minder zorgen gaat maken, of minder blijft vastzitten in gedachten over wat ooit was of wat ooit nog gaat komen.

Heb je interesse in het volgen van de training neem dan contact op.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close