TRAINING KVA METHODE

Een methode die helderheid, begrip en een enorme ondersteuning geeft om
het contact met jezelf en je natuur te versterken.

De KVA Methode
Bij alles dat wij doen geloven wij dat aandacht de sleutel is tot duurzame groei en ontwikkeling. Dat wat we je bieden bestaat altijd uit een fijne en weloverwogen mix van kennis, bewustwording en beoefening.

Mooi vervolg en verdieping op een mindfulnesstraining of ACT traject.

Om je diepgaand te ondersteunen op je pad heb ik de training van Kwestie van Aandacht ontwikkeld. Deze training is gebaseerd op het combineren van gefundeerde, oosterse en westerse methodes en kennis zodat ze elkaar kunnen versterken en aanvullen. Denk hierbij aan Mindfulness, yoga, ACT, ayurveda en de elementen leer. Het geheel is gestoeld op de 7 chakra’s en de Maslow theorie.

We leven in deze maatschappij gehaast en vluchtig, onze systemen kunnen dat gedeeltelijk bijhouden door ons enorme aanpassingsvermogen. Met het systeem bedoel ik je fysieke lichaam, je energetische lichaam en je geest. Kennis en informatie over gezondheid halen we vaak buiten onszelf. Door het snelle leven en het vertrouwen dat we halen uit bronnen buiten onszelf kunnen we het vertrouwen in ons eigen lichaam kwijtraken. De signalen die het geeft negeren we. Niet uit onwil, maar omdat we niet meer weten hoe we hier naar moeten luisteren. Met als gevolg dat we ongewild vastlopen, fysiek, mentaal of beiden.

De training Methode Kwestie van Aandacht brengt je het volgende:
Je vergroot je aandacht en bewustzijn van je lichaam en geest om een disbalans in je systeem beter te kunnen begrijpen en plaatsen en je leert hoe je hier op een andere manier naar kunt kijken.
Je leert om te vertrouwen op de kracht van bewustzijn en reflectie en je herstelt de balans in je systeem door beoefening van yoga en meditatie. Hartstikke goed voor je gezondheid, flexibiliteit en veerkracht dus.

Praktisch
De training bestaat uit 7 lessen van 2 uur. Iedere les is een thema op zichzelf, maar het is o zo belangrijk dat ze in deze volgorde en allemaal doorlopen worden. Dit i.v.m. het onderliggende proces.
Investering: 275,-

Huiswerk

Huiswerk is een echte must, 30 tot 45 minuten per dag, 4 dagen per week. Huiswerk bestaat uit een combinatie van meditatie, yoga en reflectieopdrachten.

Inhalen
Inhalen van een sessie kan door de opname van de les terug te kijken en alsnog het huiswerk te doen van de betreffende week.

Ervaring
Enige ervaring met yoga, mindfulness en of ACT is aan te raden. In een intake kijken we samen of je kunt deelnemen.

KVA Pakket
Je ontvangt bij deelname een KVA pakket met een yogamat, een meditatiekussen, een beknopt werkboek en theetjes.

KVA training nr 2 | 2022 | Docent Annegreetje
Vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur
7 sessies: 25-03, 01-04, 08-04, 15-04, 22-04, 29-04, 13-05.

Training als 9 dagen retraite
Wil je je echt helemaal onderdompelen in een reis naar jezelf? Dan is een retraite een prachtig cadeau aan jezelf.
7 volle dagen die volledig in het teken staan van jou. Ieder detail is doordrongen met aandacht voor het proces waar je doorheen gaat. Dit ga je nooit meer vergeten. Ik zoek naar een fijne locatie in Zuid-Limburg. Heb je interesse om hieraan mee te doen? Meld het! Wanneer ik merk dat er vraag naar is ga ik deze verder uitwerken.


Disclaimer
Deze methode is niet klachtgedreven, wel stel ik dat de klachten die je ervaart signalen zijn dat er een onbalans in je systeem zit. Deze methode past goed naast de reguliere gezondheidszorg. Ik stel vragen, geen diagnoses, niet fysiek en niet mentaal. Ter verduidelijking. Stel jouw systeem maar eens voor als een paar mooie nieuwe schoenen. Wanneer je deze schoenen dagelijks draagt zal er slijtage ontstaan, dat noemen we het verouderingsproces. Daar ontkom je niet aan. Wel heb je invloed op hoe zorgvuldig je met deze schoenen wil omgaan. Je wil ze goed verzorgen zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt. Daar is deze methode hartstikke goed voor. Deze methode is echter niet direct geschikt wanneer de zool van je schoen loshangt of wanneer de hak is afgebroken, dan kun je beter naar een schoenmaker gaan. Ofwel, wend je dan tot een huisarts of geestelijke gezondheidszorg.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close